Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд 14-годишния  Михаил А.,

...
Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд 14-годишния  Михаил А.,
Коментари Харесай

14-годишен застава пред съда заради убийство в Слънчев бряг

Окръжната прокуратура в Бургас съобщи на съд 14-годишния  Михаил А., обвиняем за убийството на македонски жител в Слънчев бряг. Разпоредителното съвещание  е планувано за 6 декември.

По данни от обвинителния акт, въпреки и още дете, причинителят е  могъл да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си.

Той е обвиняем за това, че е лишил сумата от 1400 лв. от владението на жителя на Северна Македония И.Н., употребявайки мощ - удари с дървен прът по главата на потърпевшия. Грабежът е съпроводен с убийството на И.Н.,  уточняват от прокуратурата.

Престъплението е станало на 22.04.2023 година в Слънчев бряг Запад. По време на следствието е открито, че Михаил и потърпевшият са се познавали. В деня на убийството момчето видяло, че чужденецът носи посочената сума в себе си и съставил проект да му я отнеме.

Михаил забелязал, че потърпевшият е изпил доста количество алкохол, примамил го на авансово подбрано място, след което му нанесъл голям брой удари с дървен прът в главата. После взел парите и избягал, оставяйки пребития в безпомощно положение, написа " ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР